Podloške, navrtke i kapice za šrafove su deo vijčane robe koji potpomažu adekvatnom pričvršćivanju i postvljanju štrafova te zaštit šrafova pomoću kapice za šrafove. U našoj ponudi širokog i dubokog asortimana možete pronači veliki izvbor navrtka različitih veličina i podloške za sve vrste i tipove šrafova. Uštedite vreme na odlazak do radnje kako bi kupili navrtke već poručite online ili putem telefona.

Prikazano svih 4 rezultata

Značaj i primena podloška

Podloške su gotovo podjednako bitan element za pričvršćivanje kao i sam vijak. Kvalitet i izdržljivost same podloške utiče na to da gređevinski elementi dugo stoje pričvršćeno bez slobodnog prostora između elemnta koji se pričvršćuje i elementa za koji se pričvršćuje. Podloške za šrafove moraju buti u srazmeri sa šrafovima i ne treba koristit manje odnosno veće podloške od dimenzije šrafa. Podloške možete koristit prilikom građevinskih ali i stolarskih radova kao prateći okov za nameštaj.

Navrtke za vijke

Navrtke su drugi deo vijka koje služe za dodatno pričvršćivanje raznih elemnata od drveta i metala. Navrtke moraju biti odgovarajućeg preseka koji odgovara vijiku kako se ne bi krivili, oštetili i na kraju pukli što može da nastanka još veće štete usled rastavljanja konstrukcije.

Zaštitie šrafove pomoću kapice za šrafove

Kapice za šrafove  odnosno vijke pored svoje funkcionalne vrednosti koja se izražava u povezivanju više građevinskih elementa u konstrukciju ima i estetsku kao i sigurnosnu funkciju. Estetska funkcija kapice za šrafove se ogleda u tome da se vijcima pruži novi izgled koji neće ugroziti dizajn konstrukcije dok se zaštitna funkcija ogleda u obezbeđivanju vijka od oštećenja i pucanja.