Prilikom izrade raznih vidova nemeštaja za vaš stan, bilo da je u pitanju kuhinja, nameštaj za dnevnu ili spavaću sobu, možda najveći izazov predstavljaju fioke. Ukoliko razmišljate da započnete projektovanje fioka, najvažnije je imati na umu i pronaći efikasno rešenje koje će element učiniti pouzdanim i izdržljivim, ali će i istovremeno omogućiti lagano otvaranje i fino zatvaranje fioka u svim klasama nameštaja. Pri odabiru neophodnih materijala za rad, posebnu pažnju treba obratiti na klizače za fioke. Pogledajte široku ponudu klizača za fioke i poručite online ili putem telefona.

Prikazano 1–9 od 11 rezultata

Klizači za fioke – cena

Trenutno u našoj ponudi možete pronaći klizače u cenovnom rangu od 458-509 dinara i cena klizača za fioke uslovljena je dužinom klizača..

Klizači za fioke – dimenzije

Kako odrediti potrebne dimenzije prilikom odabira klizača?

Obzirom da su dužine mehanizama standardizovane, treba izabrati klizač onih dimenzija koji može da se smesti u potrebni element po dubini, tj. dimenzije birate u zavisnosti od dužine stranice za fioke. Druga stvar koju bi trebalo imati na umu jeste rastojanje od kraja klizača do leđa elementa koji nikako ne bi smeo da iznosi manje od 2 cm.

Širina fioke takođe je uslovljena klizačem i ona će biti za 2,5cm uža u odnosu na raspoloživi prostor namenjen fiokama jer je između spoljne ivice fioke i unutrašnje ivice raspoloživog prostora neophodno ostaviti oko 12,5 mm sa svake strane.

Sledeća dimenzija koju je neophodno definisati je širina fioke. Ona je takođe uslovljena klizačem. Između spoljne ivice fioke i unutrašnje ivice prostora za fioke treba da bude otprilike 12.5 mm, sa svake strane. Dakle širina fioke će biti za 2.5 cm uža u odnosu na raspoloživi prostor namenjen fiokama.

Teleskopski klizači za fioke

Za izdržljivost fioke i laganu i nečujnu upotrebu preporučuju se teleskopski klizači. Elegantnog izgleda i preciznog dizajna spadaju u klizače za fioke velike nosivosti dok istovremeno omogućavaju tiho i neometano klizanje fioke što je od velike važnosti za ovaj tip elementa zbog česte, gotovo svakodnevne upotrebe.