Tiplovi predstavljaju podkategoriju elemenata za pričvršćivanje bez koje bi pokušaj kačenja predmeta na zidove, table ili o kuke i konzole bio nezamisliv. U ponudi se nalazi veliki izbor modela podeljenih prema nameni i vrsti tiplova. Tiplovi obezbeđuju čvrsto vezivanje građevinskih elemenata za zid pomoću navrtnja. Ne dozvolite da se vaši držači za police, držači za televizore i drugi građevinski okovi i okovi za nameštaj olabave i ugroze bezbednost vaše dece ili zaposlenih zbog loših tiplova. Kod nas možete poručiti sve vrste tiplove online ili putem telefona.

Prikazan jedan rezultat

Vrste tiplova

Prema nameni i vrsti podeljeni su na tiplove za beton – koji su duži i uži, čiji zadatak je da opterećenje konzole koji podržavaji prenesu na beton svojom dužinom; tiplove za stiropor – koji su kraći i deblji, te se opterećenje konzole prenosi širinom navoja samog tipla, kako je stiropor rastresit materijal. Što se tiče konstrukcionog rešenja, tiplovi za beton se dele na nakivajuće, gužvajuće, lomljive, u zavisnosti na koji način se ostvaruje kruta veza prilikom uvrtanja vijka konzole. Merodavna mera prilikom izbora tipla je unutrašnji prečnik, odnosno prečnik navoja vijka i dužina istog, koji se planira koristiti.

Tiplovi za stiropor

Tiplovi za stiropor su nešto širi od tiplova koji se koriste za beton. Oni zbog svojstva stiropora moraju biti kraći kako ne bi oštetili stiropor a i dovoljno jaki kako bi čvrsto držali konzole i druge držače za police. Tiplovi za stiropor trebaju pažljivo da se postavljaju jer mogu veoma lako oštetiti stiropor.

Tiplovi za beton

Tiplovi za beton je vrsta tiplova koja ima zadatak da čvrsto drži sve elemente koji su prčvršćeni za beton. Oni moraju biti nešto duži i uži od drugih vrsta tiplova jer moraju preneti što veći deo opterećenja na zid kako bi elementi bili stabilniji i bolje prčvršćeni na zid.